Een nieuwe opslaghal in Herstal kreeg onlangs een dak van SUPER, een bitumineus membraan dat voordeliger is dan de premium merken maar er in kwaliteit niet voor moet onderdoen. Aannemer Lutex was verantwoordelijk voor alle werken aan dit gebouw van 1500 m².
Prijs, afwerking, kwaliteit: de 3 voordelen van het gamma dakproducten SUPER
SUPER is een merk van Deschacht, wat een scherpe prijs mogelijk maakt zonder aan kwaliteit in te boeten. “Met de SUPER-producten heeft Deschacht een hoogwaardig bitumineus membraansysteem ontwikkeld. Een deel van het gamma is bovendien ATG-gecertificeerd”, zegt Axelle Duysens, accountmanager bij Deschacht.
Ook het voor het dak van de hal gebruikte product heeft die certificering ontvangen: SUPERFLEX (SBS) met een afwerking van zwarte leislag. Het is een van de meest gebruikte membranen in de streek van Luik.
Voor Fredy Piron, de directeur van Lutex, is er niets aan te merken op de kwaliteit van deze toplaag: “Het product is perfect, de rollen wikkelen goed af. We hebben geen enkel probleem met dit membraan.”
Snel beschikbaar ondanks de materiaalcrisis
De schaarste en de hoge prijzen van de materialen doen veel inkt vloeien, maar hebben nog geen gevolgen voor de beschikbaarheid van de SUPER-producten. “Een product van het merk Deschacht stelt de klanten gerust, crisis of geen crisis. Omdat we met ons eigen merk werken, hebben we een beter zicht op de schommelingen van de prijzen en de voorraad”, legt Axelle Duysens uit.
De controle van het aanbod verzekert een vaste prijs en de beschikbaarheid van kwaliteitsproducten. Dat is een kostbaar voordeel voor de klanten, die de kosten van hun projecten kunnen voorzien. Fredy Piron bevestigt dat: “Vooraf bestellen, geeft ons zekerheid. Wij waarderen het reactievermogen van Deschacht en de zekerheid die het biedt bij het aanvragen van prijzen.”
Deschacht heeft al het mogelijke gedaan om zijn tarieven te handhaven. “We hadden de producten vijf maanden voor het begin van het werk op voorraad. In deze crisistijd bewijst dat het engagement van Deschacht voor zijn trouwe klanten”, zegt Axelle Duysens.
Een anekdote van de bouwplaats: zolen van SUPER-membraan
Het dak werd tijdens de hittegolf van de zomer van 2022 gelegd, wat enkele aanpassingen vereiste. Tijdens dergelijke hittepieken kan de oppervlaktetemperatuur van de toplaag oplopen tot 70°C. Fredy Piron vertelt: “Vanwege de hoge temperaturen hadden we speciale zolen nodig om de toplaag niet te beschadigen.”
Wat deden ze? Ze gebruikten het bitumineuze membraan omgekeerd. Dankzij dat slimme idee maakten ze geen afdrukken op de toplaag en konden ze ondanks de hoge temperatuur toch werken.